Mimoparlamentná KDS už neexistuje

NETKY.SK • 9 Január 2015, 18:14 • 2 min
Mimoparlamentná KDS už neexistuje

BRATISLAVA - Mimoparlamentní Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) už neexistujú, informuje o tom dnes portál dennikn.sk. Strana zanikla po šiestich rokoch existencie týždeň pred Vianocami. Zakladatelia KDS už stranu nechali vymazať z registra politických strán.

slovakia

left justify in out

“Z rodinných dôvodov som sa dlhodobo nemohol plnohodnotne venovať vykonávaniu funkcie vo vedení strany,” povedal Palko. Podľa bývalého predsedu tak nastala otázka, či prevezme funkciu niekto iný a nástupca sa nenašiel. “Dohodli sme sa, že v takom prípade radšej prikročíme k rozpusteniu strany.” 

 

Ako portál ďalej pripomína, strana sa rozpustila po komunálnych voľbách, v ktorých Rudolf Bauer s podporou väčšiny pravicových strán skončil v Košiciach na druhom mieste za kandidátom Smeru Richardom Rašim. Palko hovorí, že komunálne voľby prispeli k tomu, že KDS aspoň formálne udržali pri živote až do konca decembra. Bývalý minister vnútra momentálne učí na vysokej škole a na politiku už nemá čas. 

 

KDS vznikla v roku 2008, keď štvorica poslancov – Vladimír Palko, František Mikloško, Rudolf Bauer a Pavol Minárik – odišli z KDH. Vysvetľovali to tak, že hnutie opúšťajú pre ideológiu pragmatizmu, ktorú razia kresťanskí demokrati.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies