Mihók: Slovenská ekonomika závisí od stability trhov na Ukrajine a v Rusku

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 17:27 • 2 min
Mihók: Slovenská ekonomika závisí od stability trhov na Ukrajine a v Rusku

BRATISLAVA - Slovenskú ekonomiku ovplyvňuje vývoj na Ukrajine a v Rusku.

slovakia

left justify in out

Uviedol to pre TASR predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók v reakcii na dnes zverejnenú prognózu Európskej komisie (EK).
     

Podľa neho prognóza ukazuje na zatiaľ pomerne slabé oživenie európskej ekonomiky v najbližšom období, aj keď finančnú stabilitu jednotlivých členských krajín označil za výrazne lepšiu ako v predchádzajúcich obdobiach.
     

"Tento vývoj je však stále pod rizikom možného ohrozenia v dôsledku situácie na Ukrajine a z toho možných dôsledkov hospodárskych vzťahov Európskej únie a Ruskej federácie. V prípade ich výraznejšieho zhoršenia by to malo výrazne negatívny dosah v celoeurópskom meradle," upozornil Mihók.
     

Ako ďalej povedal, Slovensko si udržiava svoju relatívne dobrú pozíciu medzi krajinami Európskej únie a eurozóny, hoci riešenie nezamestnanosti v horizonte najbližších dvoch rokov zatiaľ nevidí.
     

"Slovenská ekonomika si však udržuje svoju konkurenčnú schopnosť, aj keď je výrazne viazaná na dve až tri odvetvia priemyselnej výroby, čo vlastne predstavuje faktor stability a udržateľnosti pozitívneho vývoja. Pre slovenskú ekonomiku platí ešte výraznejšie otázka stability trhov na východ od našej hranice, teda Ukrajina a Rusko," uzavrel Mihók.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies