Michal Riszdorfer vypadol zo štvorkajaka, nahradí ho Jakubík

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Michal Riszdorfer vypadol zo štvorkajaka, nahradí ho Jakubík

Michal Riszdorfer vypadol zo štvorkajaka, nahradí ho Jakubík

slovakia

left justify in out

img

Slovenský štvorkajak rýchlostných kanoistov sa na májovom podujatí Svetového pohára v Duisburgu predstaví v novom zložení. Z káštvorky vypadol najskúsenejší člen Michal Riszdorfer, ktorého v Nemecku nahradí talentovaný Gábor Jakubík.
      Podľa prezidenta Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Róberta Petrisku sa pod zmenu v zložení elitnej lode výraznou mierou podpísali výsledky prvých kontrolných pretekov v českých Račiciach, kde sa Michalovi Riszdorferovi v K1 na 1000 m nepodarilo postúpiť do A-finále. "Po vlaňajších treniciach v K4 sme chceli, aby sa upokojili hormóny a aby všetci jej členovia boli približne na rovnakej singlovej úrovni. Mišovi Riszdorferovi to žiaľ momentálne nejde podľa predstáv, čo potvrdili aj výsledky v Račiciach, neposlúcha ho telo. Za danej situácie sme sa rozhodli, že vyskúšame zmeniť zloženie posádky. Pre Miša je to smutné, no berie to profesionálne. Stále ma šancu zabojovať o olympiádu v Londýne," povedal pre TASR Petriska.
      Štvorkajak v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr vlani vybojoval pre Slovensko olympijskú miestenku vďaka štvrtému miestu na MS v Szegede. "Ak novozložená loď s Jakubíkom skončí v Duisburgu na stupni víťazov, na zasadnutí prezídia SZRK sa budem zasadzovať o to, aby v tejto zostave išla aj do Londýna. Ak chalani skončia na 5. alebo 6. mieste, o zložení K4 sa definitívne rozhodne až na druhej internej kvalifikácii 5.-6. júna a tam budú mať možnosť zabojovať o Londýn Mišo Riszdorfer i majster sveta v K2 na 1000 m Peter Gelle," dodal Petriska.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies