Messiho ocenenia FIFA nezaujímajú: Dôležitý je len tím a postup

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 12:23 • 2 min
Messiho ocenenia FIFA nezaujímajú: Dôležitý je len tím a postup

SAO PAULO - Štvrtý zápas na futbalových MS v Brazílii, štvrtá cena pre Muža zápasu FIFA za sebou. Argentínskeho útočníka Lionela Messiho však tieto pocty nezaujímajú, na prvom mieste je pre neho úspech tímu.

slovakia

left justify in out

Messi ťahá dvojnásobných majstrov sveta z problémov. Konečne aj na reprezentačnej úrovni dokazuje, že je najlepší na svete. Štvornásobný najlepší hráč sveta podľa FIFA streli štyri zo siedmich gólov Argentíny na turnaji a v osemfinálovej dráme so Švajčiarskom v predĺžení jeho individuálny prienik a prihrávka Angelovi Di Mariovi rozhodli v 118. minúte o postupe "La Albiceleste" medzi elitnú svetovú osmičku. Tam Argentínu vyzvú Belgičania.
      

"Neviem, či som si toto ocenenie zaslúžil ja. Jediné dôležité je, že sme postúpili do ďalšej fázy. To bol náš cieľ. Nebol to ľahký zápas. No na majstrovstvách sveta to chodí takto. Dôležité je to, že sme zvíťazili," citovala agentúra AP Messiho, ktorý dostal cenu pre najlepšieho hráča zápasu aj v súbojoch s Bosnou a Hercegovinou, Iránom a Nigériou v F-skupine.
      

Švajčiarska defenzíva si takmer 120 minút dala na hviezdneho kanoniera FC Barcelona veľký pozor. Jediné vážnejšie zaváhanie, strata lopty v strede poľa v 118. minúte, a Messi to využil. Predviedol skvelý dribling, následne prihral ideálne Di Mariovi a ten rozhodol. "Počas tej akcie mi preblesklo v hlave veľa vecí. Už som si myslel, že pôjdem do šance sám. Potom som zrazu uvidel Angela, ktorý tam bol. Rozhodol som sa mu prihrať do príležitosti a našťastie sme potom mohli začať oslavovať," dodal Messi.
      

Dvadsaťsedemročný útočník tiež povedal, že zápas v aréne Corinthians prežíval veľmi emotívne. "Ako čas postupoval, bol som veľmi nervózny, tak ako aj všetci ostatní, lebo sa nám nedarilo streliť gól. A každá chyba na tejto úrovni vás už môže poslať domov. Minúty ubiehali a my sme nechceli ísť kopať penalty. Chceli sme rozhodnúť v predĺžení. Trpeli sme, to sme cítili. Taký je ale futbal. Mali sme šťastie, využili sme výhodu a postúpili. Vieme, že všetky ďalšie zápasy už budú úplne vyrovnané. Víťaziť sa bude vďaka maličkým detailom. Toto sú MS a už ďalej nebudete mať ľahkého súpera."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies