Merkelová: Urobím všetko, aby sa problém rozdelenia utečencov vyriešil konsenzom

NETKY.SK • 21 September 2015, 17:44 • 2 min
Merkelová: Urobím všetko, aby sa problém rozdelenia utečencov vyriešil konsenzom

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová prisľúbila, že urobí všetko pre to, aby sa problém s rozdelením utečencov vyriešil konsenzom, a nie jednoducho prehlasovaním partnerov v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Ministri vnútra členských krajín EÚ sa v utorok stretnú na ďalšej diskusii o kvótach, na základe ktorých sa majú uchádzači o azyl rozdeliť po celej únii, a lídri EÚ sa zídu na summite v stredu 23. septembra. Nemecko podporuje povinné utečenecké kvóty pre každý štát únie, ale východoeurópske krajiny sa proti tomuto plánu ostro stavajú.

 

Merkelová dnes vyhlásila, že "riešenie krízy nemôže prísť a ani nepríde za noc" a že bude potrebných viac takýchto stretnutí.

Nemecká kancelárka zdôraznila: "Stojí za to urobiť všetko, aby sme o takých dôležitých otázkach, akou je prerozdelenie utečencov, dokázali rozhodnúť konsenzom medzi 28 členskými štátmi, a nie kvalifikovanou väčšinou."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies