Merkelová sa stretla s vdovou po zavraždenom premiérovi Djindjičovi

NETKY.SK • 23 August 2011, 16:50 • 2 min
Merkelová sa stretla s vdovou po zavraždenom premiérovi Djindjičovi

Merkelová sa stretla s vdovou po zavraždenom premiérovi Djindjičovi

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v úvode rozhovorov v Srbsku dnes ráno stretla s vdovou po zavraždenom premiérovi Zoranovi Djindjičovi. Schôdzka s Ružicou Djindjičovou v Belehrade bola pokladaná aj za signál proti nacionalistickým prúdom v krajine.
      Merkelová sa okrem toho stretla so štipendistami nadácie, ktorú založila vdova po Djindjičovi po atentáte na jej manžela z marca 2003. Nadácia v rámci svojho nemeckého a rakúskeho programu vysiela mladých ľudí zo Srbska i regiónu do oboch týchto krajín, informovala tlačová agentúra DPA.
      V závere krátkej návštevy bude Merkelová rokovať so srbským prezidentom Borisom Tadičom, okrem iného o možnostiach riešenia sporu o hranice medzi Srbskom a Kosovom. Tento konflikt vníma Nemecko ako vážnu prekážku v snahe Srbska získať štatút kandidátskej krajiny EÚ.
      Kancelárka chce Tadiča vyzvať na obnovenie dialógu s kosovským politickým vedením, ako aj varovať pred myšlienkami na odštiepenie severného Kosova s jeho prevažne srbským obyvateľstvom.
      V kruhoch nemeckej vlády sa vstup Srbska do Európskej únie bez vyriešenia kosovského sporu považuje za vylúčený, konštatovala DPA.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies