Merkelová bude dnes s Porošenkom hovoriť o mierovom procese na Ukrajine

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:21 • 2 min
Merkelová bude dnes s Porošenkom hovoriť o mierovom procese na Ukrajine

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová prijme dnes v Berlíne ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Ich rokovanie je súčasťou širšej snahy o obnovenie stagnujúceho mierového procesu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Okrem bilaterálnych otázok by sa Merkelová a Porošenko mali porozprávať aj o spôsobe implementácie dohody o prímerí z Minska, pod ktorú sa podpísali Kyjev, Kremeľ a proruskí separatisti.

Ďalšou očakávanou témou je ambícia Ukrajiny o členstvo v Európskej únii.

Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali životy piatich vojakov ukrajinských ozbrojených síl. Ďalších deväť ich utrpelo zranenia, informovala dnes v Kyjeve tlačová služba vládnej protiteroristickej operácie (ATO).

Ozbrojený konflikt na východe Ukrajiny si podľa záznamov OSN od svojho vypuknutia vo februári 2014 vyžiadal už viac ako 9600 obetí na životoch. Od začiatku tohto roka až do uplynulého víkendu dochádzalo len k sporadickým prestrelkám medzi znepriatelenými stranami.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies