Meky Žbirka chystá videotour, ešte predtým si však zahral v Tatrách

NETKY.SK • 12 Október 2014, 13:17 • 2 min
Meky Žbirka chystá videotour, ešte predtým si však zahral v Tatrách

ŠTRBSKÉ PLESO - Miroslav „Meky“ Žbirka v súčasnosti pripravuje videotour, ešte predtým si však zahral vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Známy slovenský spevák chodí do Vysokých Tatier už roky, teraz si ich však užíva inak, ako keď mal malé deti. „Začali sme sem chodiť s manželkou, keď naše deti boli veľmi malé a môj syn ešte nebol vyšší než ja. Idea bola, aby videli zo Slovenska ešte aj niečo iné ako Bratislavu. Počas tohto obdobia sme si tu našli množstvo priateľov, vybudovali sme si vzťah k horám a medzitým ubehlo strašne veľa času a dnes sme tu sami s manželkou a užívame si to trošku inak,“ zhodnotil Žbirka po koncerte Abbey Road Night, ktorý odohral na Štrbskom Plese.
      

Práve tatranský koncert bol podľa neho akýmsi zahrievacím kolom pred tzv. videotour, kde bude piesne prezentovať aj vo videopodobe. Šnúra začne v Londýne, koncerty prejdú do Čiech a na Moravu a finále v decembri bude na Slovensku. „To bude taká zaujímavá vec, pretože s videom som koncerty ešte nerobil. V októbri vyjde DVD, kde budú všetky klipy, ktoré sme natočili kedysi dávno až po súčasnosť. To je niečo, čo som rád, že sa podarilo zrealizovať,“ dodal Žbirka s tým, že aj to bol dôvod prečo sa rozhodol pripraviť videotour.
      

Onedlho tento prvý zlatý slovenský slávik oslávi 61 rokov a jeho najväčším darom je nahrávanie v štúdiu Abbey Road. Nedávno sa odtiaľ vrátil, má hotový natočený album v angličtine, chce sa tam však vrátiť a nahrať piesne aj v slovenčine. „Tým pádom sa mi to trochu predĺži, nebudem ten album vydávať teraz, ale o niečo neskôr. Skombinujem to, bude v angličtine, pretože mi ho textoval Pete Brown, ktorý spolupracoval napr. aj s Ericom Claptonom, tak to sa neodmieta a chcem dokončiť aj tie slovenské piesne. Potom ten album vydáme v nejakej podobe, a to bude asi najkrajší darček k narodeninám,“ zdôraznil Žbirka.
      

Podľa jeho slov aktuálne žije pomerne disciplinovaným životom, viac si stráži hlas, aby uspieval všetko, čo si v minulosti zložil. V minulosti by sám nepovedal, že v roku 2014 ešte bude spievať a hrať. „My sme na Štrbskom Plese už raz hrali, tu je to fajn, pretože je to také skoro stretnutie s divákmi, máme naozaj blízky kontakt. Dokonca som uviedol skladby, ktoré nemám až tak nacvičené a mohol som zaimprovizovať. Je to špecifické miesto, veď cez okno vidíme Tatry a mali sme šťastie, pretože, keď sme prišli, bola tu krásna inverzia, a to ma dobilo, takže koncert som si užil,“ zhodnotil koncert v Grand Hoteli Kempinski Žbirka, ktorý ako jeden z prvých odštartoval tradíciu hudobných večerov pre tamojších hotelových hostí.
      

Plná sála si tak mohla užiť jeho najväčšie hity ako napr. Milionkrát, V slepých uličkách, či Atlantída, nechýbali ani Biely kvet, Len s ňou a najväčšie ovácie si vyslúžil za skladbu Balada o poľných vtákoch. Špeciálne pre tento koncert pridal aj niečo z repertoáru The Beatles. Hosťom tiež predstavil naživo aj novú pieseň z filmu Fair Play. Hudobný večer doplnili aj speváčka Martha, ktorá s kapelou zaspievala známu skladbu Co bolí, to přebolí a pražská kapela So Fine s liverpoolskym lídrom Gedom Maloneym.
      

Do konca tohto roka vystúpia v Grand Hoteli Kempinski High Tatras ešte Richard Müller so skupinou Fragile a v decembri privíta hotel po prvýkrát medzinárodného interpreta – britskú skupinu Morcheeba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies