Medzinárodná konferencia v Košiciach sa venuje politike EÚ voči susedom na východe

NETKY.SK • 3 Október 2016, 15:42 • 2 min
Medzinárodná konferencia v Košiciach sa venuje politike EÚ voči susedom na východe

KOŠICE - Európska susedská politika a Východné partnerstvo sú témami medzinárodnej konferencie, ktorá sa dnes začala v Košiciach. Cieľom dvojdňovej konferencie je identifikovať a diskutovať o nových výzvach týkajúcich sa budúceho rozširovania Európskej únie vo vzťahu ku krajinám Východného partnerstva v horizonte, ktorý presahuje rok 2020.

slovakia

left justify in out

Podujatie za účasti odborníkov zo Slovenska a zahraničia je súčasťou predsedníctva SR v Rade EÚ. Diskusie sa týkajú rámca spolupráce medzi EÚ, krajinami Východného partnerstva a Ruska, a to z globálnej, makroregionálnej i lokálnej perspektívy.

 

"V súčasnosti, keď je za nami rozhodnutie o brexite, maďarské referendum, keď stále je akoby na stole finančná kríza, tak si myslím, že o to viac je dôležité diskutovať aj o týchto témach, pretože bezpečnosť aj za hranicami EÚ a dobré susedské vzťahy sú, samozrejme, predpokladom pre stabilné a dlhodobé fungovanie EÚ," uviedol pre TASR Rudolf Bauer, spoluorganizátor a riaditeľ organizácie CESCI (Stredoeurópske služby pre cezhraničné iniciatívy) – Carpathia.

 

Na podujatie "Európska susedská politika a Východné partnerstvo – aj po roku 2020" prišli napríklad generálny sekretár Združenia európskych hraničných regiónov (AEBR) Martín Guillermo Ramírez, riaditeľ Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA) Alexander Duleba či riaditeľ Centra pre štúdie na Balkáne a oblasti Čierneho mora Mehmet Hacisalihoglu.

Konferenciu organizujú AEBR, Košický samosprávny kraj (KSK), CESCI Budapešť, CESCI-Carpathia Košice a Karpatská nadácia Košice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies