Medzi nemeckými pravicovými extrémistami a azylantmi vypukla v Budyšíne bitka

NETKY.SK • 15 September 2016, 11:27 • 2 min
Medzi nemeckými pravicovými extrémistami a azylantmi vypukla v Budyšíne bitka

BERLÍN - Približne 100 policajtov muselo v stredu večer zasahovať v meste Budyšín na východe Nemecka, aby od seba oddelili skupiny pravicových extrémistov a azylantov, medzi ktorými vypukla bitka. Oznámila to dnes miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Hovorca budyšínskej polície Thomas Knaup uviedol, že približne 80 Nemcov, mužov i žien, a 20 mladých migrantov na seba v stredu večer slovne i fyzicky útočilo na miestnom námestí. Podľa svedkov lietali aj fľaše, vyplýva z informácií agentúr AP a DPA.


Polícia ľudí na námestí vyzvala, aby odišli domov, jej príslušníci podľa oznámenia použili aj paprikový sprej a obušky. Policajti následne sprevádzali azylantov späť do miestneho domova pre utečencov, kam za nimi išli aj skupinky protestujúcich kričiacich nacionalistické heslá.


V Budyšíne (Bautzen) v spolkovej krajine Sasko došlo k uplynulých mesiacoch opakovane ku konfliktom medzi miestnymi obyvateľmi a utečencami. Vo februári tam okoloidúci len sledovali požiar v bývalom hoteli, z ktorého úrady urobili domov pre utečencov, a dokonca bránili jeho haseniu. V marci bol spolkový prezident Joachim Gauck pri návšteve mesta, kde hovoril s občanmi o utečeneckej kríze, terčom nadávok a urážok.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies