Medzi gratulantmi ku Klausovej sedemdesiatke bol aj Havel

NETKY.SK • 20 Jún 2011, 08:20 • 2 min
Medzi gratulantmi ku Klausovej sedemdesiatke bol aj Havel

Medzi gratulantmi ku Klausovej sedemdesiatke bol aj Havel

slovakia

left justify in out

img

V rodinnom kruhu a návštevou džezového koncertu na Pražskom hrade dnes oslávil český prezident Václav Klaus svoje 70. narodeniny. Oslavy mali pôvodne prebiehať už od štvrtka, ale stretnutie so zahraničnými diplomatmi a predstaviteľmi českého verejného života Klaus odvolal kvôli štrajku odborárov.
      Medzi gratulantov sa symbolicky zaradil aj bývalý český prezident Václav Havel, ktorý Klausovi napísal list z kúpeľov v Karlových Varoch, kde sa zotavuje. Český prezident dnes zverejnil svoju odpoveď Havlovi, v ktorej mu ďakuje za prianie pevného zdravia a želá skoré uzdravenie.
      "Usmievam sa nad Tvojím výrokom, že si stále o tých päť rokov predo mnou a budem rád, keď to takto ešte dlho bude. Význam zdravia si už tiež začínam viac uvedomovať. Dlho som to podceňoval," napísal český prezident Havlovi v odpovedi.
      Klaus, ktorý sa po roku 1989 zapísal do dejín ako federálny minister financií, neskôr český premiér a teraz ako prezident v druhom funkčnom období, sa z verejného života nechce vytratiť ani po tom, ako mu v roku 2013 skončí prezidentský mandát. Naposledy to skonštatoval v rozhovore pre nedeľné vydanie denníka Blesk
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies