Medvedev nariadil realizovať plán na stavbu mosta cez Kerčský prieliv

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 15:17 • 2 min
Medvedev nariadil realizovať plán na stavbu mosta cez Kerčský prieliv

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev dnes vydal pokyn pristúpiť k realizácii prác na výstavby mosta cez Kerčský prieliv. Projekt by mal byť hotový do 1. novembra tohto roku, samotná výstavba by mala trvať štyri až päť rokov, informovala ruská agentúra RIA Novosti, ako aj ukrajinská Ukrinform.

slovakia

left justify in out

Medvedev v Moskve dnes po porade s podpredsedami svojej vlády podpísal nariadenie o vzniku dcérskej štruktúry štátnej spoločnosti Ruské automobilové cesty, ktorá bude vystupovať ako objednávateľ inžinierskeho prieskumu a prípravy technických a ekonomických náležitostí projektu pre výstavu mosta.

Most cez Kerčský prieliv skráti cestu z ukrajinského Chersonu do Novorossijska o 450 kilometrov. Cena celého projektu a výstavby sa odhaduje na 24 miliárd rubľov (479 miliónov eur).
Zmluvu o výstavbe mosta bola podpísaná vlani v decembri. V súvislosti s tým Medvedev uviedol, že "Ukrajina bola, je a bude pre Rusko veľmi dôležitým obchodným a ekonomickým parterom".

Kerčský prieliv sa nachádza medzi Čiernym a Azovským morom. Na jeho východe leží Tamanský polostrov a na západe Kerčský polostrov, ktorý je súčasťou Krymského polostrova. Zo severu na juh prielivom prechádza hranica medzi Ruskom a Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies