McEnroe v Bratislave čakal na dvorci Miloslava Mečířa st.

NETKY.SK • 14 Október 2014, 18:51 • 2 min
McEnroe v Bratislave čakal na dvorci Miloslava Mečířa st.

BRATISLAVA - Legendárny americký tenista John McEnroe na tlačovej besede pred 7. ročníkom tradičnej tenisovej exhibície Tennis Champions priznal, že organizátori tejto tradičnej akcie ho v minulosti s ponukou štartovať na nej oslovili už viackrát.

slovakia

left justify in out

Doteraz mu to nikdy nezapasovalo do jeho kalendára, lebo exhibícia bola zvyčajne v poslednom mesiaci, pár týždňov pred Vianocami. Až tento rok sa môže predstaviť v Bratislave, lebo organizátori ústretovo zmenili už zaužívaný termín akcie. Z polovice decembra ju presunuli na polovicu októbra.

"Keď mi povedali, že exhibíciu budeme hrať v Bratislave, čakal som, že sa na dvorci stretnem s Milošom Mečířom, ktorý je predsa odtiaľto," uviedol trojnásobný víťaz Wimbledonu z rokov 1978, 1983 a 1984. 

 

Povestný americký búrlivák označil Miloslava Mečířa za veľmi ťažkého súpera, ktorý mal mimoriadne dobrý pohyb po celom kurte. "Zostal som prekvapený, keď som sa dozvedel, že Miloš ma zdravotné problémy, pretože v čase najväčšej slávy patril k tenistom s najlepšou kondíciou a veľmi dobrým fyzickým fondom. Pohybom vedel pokryť celý kurt," pokračoval John McEnroe, ktorý v súčasnosti okrem účasti na exhibíciách a turnajoch "starých pánov" pôsobí ako televízny spolukomentátor na veľkých svetových turnajoch. 

 

"Kde ste to čítali? Odkiaľ to máte? To nie je pravda. V živote som taký názor nevyslovil. Ivan Lendl bol vždy špičkovým hráčom, ktorý bol pre každého súpera nebezpečným protivníkom. Toto nie sú moje slová. To nie je môj názor," bleskovo reagoval John McEnroe na otázku, či je pravda, že svojho večného rivala z tenisových kurtov Ivana Lendla vyhlásil za najslabšiu svetovú jednotku v histórii tenisu. 

 

"Ako som ako hráč vnímal Lendlovu prezývku Ivan Hrozný? Myslím si, že Ivan na nej počas kariéry zarobil veľké peniaze. A podľa mňa táto prezývka mu vynáša peniaze aj teraz, keď už s veľkým tenisom skončil," uviedol John McEnroe na otázku agentúry SITA. 

 

Sedemnásobný víťaz grandslomových turnajov sa nebránil ani otázke, kto podľa neho zvíťazí v stredajšej bratislavskej exhibícii. "Obaja sme prišli na tento zápas s úmyslom zvíťaziť v ňom. Ako poznám Ivana, určite bude chcieť ma poraziť. O to isté sa budem usilovať aj ja. Verím však, že tento duel bude mať napokon správneho víťaza. Teda mňa," zdôraznil s úsmevom John McEnroe. 

 

Štvornásobný víťaz US Open z rokov 1979, 1980, 1981 a 1984 tiež pripomenul, že sa konfrontácie s rodákom z Ostravy nemôže dočkať. "Keď nemôže hrať Miloš Mečíř, aj Ivan Lendl je veľmi dobrá voľba. Určite bude pre divákov veľmi dobrým magnetom. Veď je rodákom z niekdajšieho Československa," pokračoval Lendlov odveký rival, s ktorým zviedli na tenisových kurtoch spolu 36 náročných duelov. Mnohé z nich sa stali v tenisovom svete legendárnymi súbojmi, mnohé doslova dvíhali divákov zo sedadiel. 

 

Avizovanú reprízu napínavých súbojov týchto dvoch tenisových velikánov uvidia diváci v bratislavskom Národnom tenisovom centre v stredu 15. októbra od 18.00 h. "Keď som sa dozvedel, že budem hrať proti McEnroovi, potešil som sa. Ešte viac ma potešil fakt, že tento zápas bude v Bratislave, kde som predsa na polovicu doma. Vždy sa mi tu u vás dobre hralo," povedal na margo duelu naturalizovaný Američan s českými koreňmi Ivan Lendl. 

 

"Naposledy som bol v Bratislave minulý rok. Stihol som navštíviť veľmi zaujímavý seminár, na ktorom som sa dozvedel veľa podnetného. Vystupovali na ňom veľmi fundovaní odborníci z mnohých oblastí života. Dosť veľa som sa od nich naučil. Okrem toho seminára som však už nič iné nestihol. Na nič iné nebol čas," priblížil 54-ročný Ivan Lendl svoju minuloročnú návštevu Bratislavy. 

 

"Neviem, čo všetko stihnem do stredajšieho duelu. Nedá sa predsa celý deň chodiť po meste a večer ísť hrať zápas s Johnom. Na tento súboj sa treba dobre pripraviť. Tak isto aj na meranie síl, ktoré nás potom neskôr čaká v Taliansku. Všetko potrebuje svoj čas. Asi dám prednosť oddychu a relaxu pred nejakými výletmi, " povedal pre agentúru SITA Ivan Lendl, ktorý sa v seriáli veteránskych turnajov objavil po veľmi dlhej pauze. 

 

"Opäť je medzi nami, znova spolu zvádzame veľké súboje ako v čase našej najväčšej rivality. Ale už sme sa trochu zmenili... Už nie sme takí súperi, ako sme bývali voľakedy. Ja som už na rozdiel od Ivana dosť šedivý, už som pokojnejší a trpezlivejší. Takže na našej niekdajšej nevraživosti, ku ktorej dosť prispeli aj médiá, sa teraz už spolu iba zabávame. Dobre sa na tom, čo sme spolu prežili, vieme aj zasmiať," doplnil John McEnroe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies