Matovič v prípade koalície otvorí tému kandidatúry z konca listiny

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 12:10 • 2 min
Matovič v prípade koalície otvorí tému kandidatúry z konca listiny

BRATISLAVA - Ak by hnutie OĽaNO išlo do parlamentných volieb 2016 v koalícii, Igor Matovič otvorí aj otázku kandidatúry z posledných miest kandidačnej listiny.

slovakia

left justify in out

Nepovedal, či bude žiadať od kolegov z iných strán v koalícii, aby kandidovali z konca listiny. Isté je len to, že posledné štyri miesta obsadí Matovič so svojimi tromi kolegami Jozefom Viskupičom, Erikou Jurinovou a Martinom Feckom. O možnej koalícii sa hovorí v súvislosti s OĽaNO, NOVA a SaS.

 

"V prípade, ak by sme išli v nejakej koalícii, umiestenie poslancov bude musieť byť určite otázkou spoločnej dohody koalície. Naša pôvodná štvorka 'obyčajných' bude však za každej jednej prípadnej situácie už tretíkrát skladať účty ľuďom z úplného konca kandidátky," povedal pre TASR Matovič.

 

Líder obyčajných si však naďalej myslí, že všetci aktívni poslanci všetkých strán by mali vždy kandidovať z konca kandidátky. "Počas štyroch rokov majú šancu sa zviditeľniť svojou prácou omnoho viac ako noví ľudia, ktorí na kandidátku vstupujú prvýkrát," vysvetlil. Najradšej by bol, keby to priamo určoval zákon. "Ale keďže štandardným politikom súčasný stav vyhovuje, zrejme nikdy si rybník sami nevypustia," poznamenal.

 

Podľa Matoviča nie je žiadne umenie vystaviť sa na prvé miesta kandidátky a potom sa hrdiť počtom krúžkov. "Mnoho ľudí krúžkuje automaticky zo zvyku prvých, takže počet krúžkov tak nezohľadňuje skutočnú podporu ľudí," tvrdí Matovič. Zároveň poukazuje, že kandidatúra z konca umožňuje vstup do vrcholovej politiky "novej krvi". To je pre politiku podľa Matoviča veľmi potrebné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies