Matovič musí odísť z parlamentu aj z politiky

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 22:13 • 2 min
 Matovič musí odísť z parlamentu aj z politiky

Matovič musí odísť z parlamentu aj z politiky - Politika Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič sa musí vzdať poslaneckého mandátu, odísť z parlamentu a aj z politiky. Musí to urobiť, ak má v sebe aspoň štipku cti.

slovakia

left justify in out

img

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič sa musí vzdať poslaneckého mandátu, odísť z parlamentu a aj z politiky. Musí to urobiť, ak má v sebe aspoň štipku cti. Hlasovaním za zvolenie Daniela Végha za predsedu dozornej rady Fondu národného majetku sa nielenže podieľal na rehabilitácii jednej z goríl, ale stal sa jednou z nich.

Igor Matovič včera zahlasoval za zvolenie človeka zo spisu Gorila do Fondu národného majetku. Matovič sa dostal do parlamentu najmä vďaka sloganom o boji proti Gorile. Svoje zlyhanie chce vybaviť vlažným ospravedlnením sa a trápnou výhovorkou, že si na Végha nepamätal. Podobné výhovorky počúvame od gorilých politikov už 20 rokov. Matovič musí za svoje zlyhanie vyvodiť osobnú zodpovednosť a odísť z parlamentu aj z politiky.

Keď pred rokmi zlyhala pri hlasovaní Iveta Radičová, ktorá svoju politickú kariéru stavala na slušnosti a morálke, vzdala sa mandátu, okrem iného preto, aby nastolila novú politickú kultúru. Matovič, ktorý Radičovú verbálne podporoval až do konca jej vládnutia, môže ukázať, či má v sebe dostatok guráže a politickej kultúry na podobný krok.

Ak Matovič aj po takomto kolosálnom zlyhaní zostane v parlamente, znamená to, že jeho pochybenie nebolo náhodné a že trnavský podnikateľ za pár rokov v parlamente zmutoval na poriadnu gorilu.

Hnutie 99% poukazovalo na zmenu v správaní sa Igora Matoviča už pred voľbami. Tesne pred voľbami Matovič úplne zabudol na gorily a všetku energiu venoval boju proti 99%. Neváhal do špinavej antikampane zapojiť svojho kamaráta, súdom usvedčeného podvodníka Železníka a osobne písal stĺpčeky do svojich novín, kde sa neštítil používať antisemitské poznámky na úrovni kotlebovcov. Už vtedy sme s poľutovaním konštatovali, že z bojovníka proti gorile sa stala gorila. Včerajším hlasovaním v parlamente nám dal Matovič za pravdu.
Ivan Weiss líder občianskych zástupcov 99%
Zdroj:PR SERVIS SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies