Máte problémy s hlučnými susedmi? Aj takto môže podobný spor dopadnúť!

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 12:56 • 2 min
Máte problémy s hlučnými susedmi? Aj takto môže podobný spor dopadnúť!

Žena, ktorú obťažoval hluk od susedov sa po množstve bezsenných noci nahnevala a rozpútala vojnu.

slovakia

left justify in out

Susedské spory sa neodohrávajú len na dedinách, ale aj v tých najlukratívnejších štvrtiach svetových metropol.

 

Finančníčka Sarvenaz Fouladiová býva aj so svojou mamou v luxusnom dome v zámožnej londýnskej štvrti Kensington. Už dlhšiu dobu obe zápasili s veľkým problémom. Susedia bývajúci o poschodie vyššie ich hlukom rušili natoľko, že si vo vlastnom byte nedokázali ani na chvíľu oddýchnuť. Pokoj nemali dokonca ani v noci. Fouladiová sa preto rozhodla rázne a podala trestné oznámenie.

 

Bohatá finančníčka sa sťažovala, že do jej bytu prenikajú všetky zvuky od umývania riadov, cez hluk chladničky, až po samotné deti, ktoré sa po byte hrajú a pobehujú.

 

Advokát mladej rodiny však situáciu obhajoval tým, že je Fouladiová príliš citlivá na zvuky a že všetky súvisia s bežnou činnosťou  v rámci domácnosti, pričom je náročné to ovplyvniť. Zároveň tvrdil, že ruch nie je spôsobený úmyselne.

 

Súd si všetky argumenty vypočul a starostlivo posúdil. Nakoniec rozhodol, že napriek skutočnosti, že rodina s deťmi nespôsobovala susede problémy úmyselne, porušili nájomnú zmluvu, keď si bez povolenia do bytu nainštalovali drevené podlahy a odstránili koberce, ktoré zvuky tlmili. Na základe toho im prikázal Fouladiovej vyplatiť sumu vo výške 100-tisíc libier ako odškodné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies