Martin prehral s Erikssonom, Švédi vyrovnali

NETKY.SK • 15 September 2013, 19:26 • 2 min
 Martin prehral s Erikssonom, Švédi vyrovnali

BRATISLAVA - Andrej Martin: "Švéd nasadil vysokú hernú latku, ktorá nezodpovedá jeho rebríčkovému postaveniu."

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Andrej Martin prehral v úvodnej z dvoch nedeľňajších dvojhier, celkovo tretej, v rámci bratislavského stretnutia SR - Švédsko (13. - 15. septembra) v 1. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev s Markusom Erikssonom 7:6 (3), 2:6, 5:7, 4:6. V prvom sete sa mu nevypomstilo, že za stavu 6:5 prišiel na nulu o vlastný servis, ale vo zvyšku duelu na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC ťahal zverenec Borisa Borgulu za kratší koniec. 

Domáci viedli po piatkových dvojhrách 2:0 bez straty čo i len setu, severania však dokázali vyrovnať na 2:2, v súlade s očakávaniami uspeli aj v sobotňajšej štvorhre, keď Johan Brunström a Robert Lindstedt prekonali Lukáša Lacka s deblovým špecialistom Filipom Poláškom. Rozhodnutie teda prinesie až záverečný singel Lacko - Isak Arvidsson, domáci hráč získal prvý set za 27 minút hladko 6:2. Finalisti ročníka 2005 Slováci naposledy prehrali v tejto súťaži z náskoku 2:0 v apríli 1998, a to zhodou okolností práve proti Švédom. 

"Po prvom sete som trochu znervóznel najmä pri podaní, čo ovplyvnilo moju hernú istotu. Švéd začal hrať oveľa lepšie, zrazu si citeľne viac veril. Nasadil vysokú hernú latku, ktorá nezodpovedá jeho rebríčkovému postaveniu. Snažil som sa vrátiť do zápasu, ale ťažko sa mi získavali body pri jeho podaní. Uhrával si ich bez problémov. Musím uznať, že súper bol dnes lepší. Celkovo som veľmi rád, že som dostal šancu zahrať si v Davisovom pohári. Sú to pre mňa neoceniteľné skúsenosti. Dúfam, že ich v budúcej kariére využijem," komentoval Andrej Martin. 

Markus Eriksson označil daviscupový triumf nad Martinom za najväčší úlovok svojej kariéry. "Nikdy predtým som nezdolal hráča s takým vysokým renkingom. S pribúdajúcim časom sa mi hralo čoraz lepšie, lebo som si zvykal na búrlivú atmosféru v hale. V minulosti som totiž hrával aj pred iba 3-4 ľuďmi a aj v tomto smere bol tento daviscupový zápas pre mňa veľkým prínosom," hodnotil Eriksson. 

Dvadsaťtriročný Bratislavčan Martin, ktorý už v piatok nastúpil za zdravotne indisponovaného Martina Kližana a prekonal Arvidssona, teda proti rovesníkovi pomerne nečakane nedokázal potvrdiť veľký renkingový rozdiel - figuruje na 120. mieste vo svetovom rebríčku, Eriksson sa nachádza na 484. priečke. Lackovi patrí 86. post, Arvidsson je na 565. stupienku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies