Mark Rylance si v pripravovanom filme Stevena Spielberga zahrá pápeža Pia IX.

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 07:47 • 2 min
Mark Rylance si v pripravovanom filme Stevena Spielberga zahrá pápeža Pia IX.

LONDÝN - Britský herec Mark Rylance bude opäť spolupracovať s americkým režisérom Stevenom Spielbergom na jeho ďalšom filme Únos Edgarda Mortaru.

slovakia

left justify in out

Rylance (56), ktorý tento rok získal Oscara za vedľajšiu úlohu v Spielbergovej snímke Most špiónov, si zahrá pápeža Pia IX., informovala v utorok britská stanica BBC.

 

Pripravovaný film sa odohráva v Taliansku v roku 1858 a rozpráva skutočný príbeh o židovskom chlapcovi, ktorý je odobraný svojim rodičom, vychovávaný ako katolík a neskôr sa stane kňazom. Natáčanie sa začne po tom, ako Spielberg dokončí prácu na svojich ďalších dvoch rozpracovaných filmoch - The BFG a Ready Player One.

 

Príbeh šesťročného Edgarda Mortaru z Bologne sa stal medzinárodným škandálom, ktorému sa pripisuje pád vtedajšej štruktúry pápežskej vlády a následne i zjednotenie Talianska. Mortara vyrastal pod ochranou Pia IX., ktorý ho odmietal vrátiť jeho rodičom napriek ich prosbám. Chlapec sa neskôr stal kňazom rádu svätého Augustína.

 

Predpokladá sa, že Únos Edgarda Mortaru (The Kidnapping of Edgardo Mortara) sa začne natáčať začiatkom budúceho roka. Scenár napíše Tony Kushner, známy svojou spoluprácou na Spielbergovom oscarovom filme Lincoln (2012). Rylance sa preslávil účinkovaním na viacerých divadelných scénach v Londýne a Glasgowe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies