Marine Le Penová zostáva šéfkou FN, dostala 100 percent hlasov

NETKY.SK • 30 November 2014, 13:08 • 2 min
Marine Le Penová zostáva šéfkou FN, dostala 100 percent hlasov

LYON - Predsedníčkou krajne pravicového Národného frontu (FN) zostáva Marine Le Penová.

slovakia

left justify in out

Vo voľbách, ktoré sa konali dnes ráno v rámci víkendového zjazdu strany v Lyone, získala 100 percent odovzdaných hlasov, informovali francúzske médiá. 
      

Štyridsaťšeťročná dcéra zakladateľa strany Jeana-Marie Le Pena nemala vo voľbách vyzývateľa. V čele Národného frontu stojí od 16. januára 2011. Je menej radikálna ako jej otec a tento rok doviedla FN k niekoľkým volebným úspechom, vrátane májových volieb do Európskeho parlamentu. Koncom septembra sa zástupcovia FN prvýkrát dostali do francúzskeho Senátu.
      

Na zjazde si Národný front zvolil aj nový ústredný výbor, ktorý je akýmsi straníckym parlamentom. V týchto voľbách dosiahla veľký úspech Le Penovej 24-ročná neter Marion Maréchal-Le Penová, inak najmladšia poslankyňa francúzskeho parlamentu, keď dostala 80 percent hlasov - najviac zo všetkých kandidátov. Až štvrtý skončil podpredseda FN Florian Philippot.
      

Zjazd FN sprevádzala protidemonštrácia, počas ktorej došlo v sobotu k zrážkam jej účastníkov s políciou. Tá zatkla 14 ľudí, ale väčšinu z nich večer prepustila.
      

Najnovšie prieskumy verejnej mienky naznačujú, že ak by sa teraz konali prezidentské voľby, Marie Le Penová by zvíťazila v prvom kole.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies