Maradona sa s matkou nestihol rozlúčiť,na privátnom pohrebe aj športovci

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:30 • 2 min
Maradona sa s matkou nestihol rozlúčiť,na privátnom pohrebe aj športovci

Maradona sa s matkou nestihol rozlúčiť,na privátnom pohrebe aj športovci

slovakia

left justify in out

img

Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona sa zúčastnil v pondelok v Buenos Aires na privátnom pohrebe svojej matky. Dalma Salvadora Franco zomrela v sobotu vo veku 82 rokov na zlyhanie srdca, pričom Maradona už nestihol za ňou pricestovať do nemocnice.   
Maradona údajne len nakrátko navštívil pohrebný kostolík vo štvrti Caballito v Buenos Aires. Na sebe mal oblek a tmavé okuliare a nastúpil do vozidla, ktoré bolo súčasťou pohrebného sprievodu. Na pohrebe sa zúčastnili blízki priatelia, ale aj známi argentínski športovci ako bývalý útočník Boca Juniors Martin Palermo, tréner River Plate Matias Almeyda, či tenisová hviezda Juan Martin del Potro.
Bývalý kapitán majstrov sveta z Mexika 1986 a tréner argentínskej reprezentácie mal veľmi blízky vzťah so svojou matkou, ktorá bola známa pod menom "Dona Tota". Maradona pred odchodom do Spojených arabských emirátov, kde sa stal trénerom klubu Al Wasl, si nechal vytetovať na chrbát nápis "Tota, te amo!"  (Tota, milujem ťa!).
Maradona priletel do argentínskej metropoly v nedeľu, niekoľko hodín po smrti svojej matky. Pred nedeľňajším ligovým zápasom Boca Juniors - Racing Club zavládla na štadióne Bombonera minúta ticha.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies