Manžel modelky Silvie Kucherenko na súde neuspel, ostáva za mrežami

NETKY.SK • 14 September 2016, 15:13 • 2 min
Manžel modelky Silvie Kucherenko na súde neuspel, ostáva za mrežami

BRATISLAVA – Ukrajinský podnikateľ Sergej Kucherenko ostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom dnes rozhodol senát Najvyššieho súdu SR, ktorý zamietol podnikateľovu sťažnosť proti väzbe ako neodôvodnenú. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový odbor Najvyššieho súdu SR.

slovakia

left justify in out

Na Slovensko ukrajinského podnikateľa vydal 24. augusta rakúsky Krajinský súd vo Viedni, ktorý akceptoval Špecializovaným trestným súdom vydaný európsky zatýkací rozkaz. V ten istý deň sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 24. augusta obvineného vypočul a zobral do väzby.

 

Dôvodom bola obava z možného úteku podnikateľa. Proti rozhodnutiu o vzatí do väzby obvinený podal sťažnosť, ktorú Najvyšší súd SR zamietol ako neodôvodnenú. Na Slovensku je Kucherenko stíhaný pre trestný čin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.


Kucherenko bol od decembra minulého roka vo viedenskej väznici. Na slobodu sa mohol dostať vďaka kaucii dvestotisíc eur, ale túto čiastku nikto nezaplatil a rakúske orgány ho vydali na Slovensko. Podľa medializovaných informácií má vraj na krku obrovské dlhy a exekúcie. Manžel bývalej modelky Silvie bol navyše obvinený, že firme, ktorú riadil, spôsobil veľkú škodu. Podľa polície ide približne o osem miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies