Malkin sa s KHL lúčil prehrou, atmosféra na Slovane ho očarila

NETKY.SK • 7 Január 2013, 08:18 • 2 min
Malkin sa s KHL lúčil prehrou, atmosféra na Slovane ho očarila

Malkin sa s KHL lúčil prehrou, atmosféra na Slovane ho očarila - Hokej Ruský útočník Jevgenij Malkin v nedeľu rovnako ako ďalší hráči z NHL ukončil svoje pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) a v najbližších dňoch sa presunie do zámoria, kde sa

slovakia

left justify in out

imgRuský útočník Jevgenij Malkin v nedeľu rovnako ako ďalší hráči z NHL ukončil svoje pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) a v najbližších dňoch sa presunie do zámoria, kde sa pripojí k svojmu tímu Pittsburgh Penguins. Pre hviezdneho centra, ktorý sa počas lockoutu upísal materskému Metallurgu Magnitogorsk, bol rozlúčkovým duel na ľade bratislavského Slovana. Hoci jeho tím prehral 3:4 po samostatných nájazdoch, Malkin potvrdil, prečo o ňom mnohí hovoria ako o najlepšom hráčovi na svete.

Dvadsaťšesťročný útočník bol v nedeľu na neudržanie. Prsty mal vo všetkých troch góloch hostí, keď jeden dal a na ďalšie dva prihral. "Bol to dobrý zápas, v ktorom oba tímy predviedli kvalitný hokej. Bojovali sme až do konca, škoda, že sa nám nepodarilo zvíťaziť. V nájazdoch to už bola lotéria," hodnotil stretnutie majster sveta z Helsínk 2012. Ten nevychádzal z úžasu, keď ho pri predstavovaní základných pätiek vytlieskali diváci. Rovnako ho očarila aj záverečná ďakovačka domácich hokejistov fanúšikom. "Musím zložiť poklonu priaznivcom Slovana, ktorí sa postarali o vynikajúcu atmosféru. Boli skvelí, radosť Po záverečnej siréne prišiel za najväčšou hviezdou Metallurgu do kabíny domáci kapitán Miroslav Šatan, ktorý od novembrovej zrážky s krajanom Zdenom Chárom z HC Lev nehrá pre zranenie v oblasti krčnej chrbtice. Šatan sa s Malkinom dobre poznajú z pôsobenia v Pittsburghu, kde v sezóne 2008/2009 spoločne vybojovali Stanleyho pohár. "Miro bol za mnou, sme dobrí kamaráti, mali sme si čo povedať. Chcel odo mňa autogram pre synčeka, rád som mu ho dal," prezradil Malkin.

Vzhľadom na situáciu v NHL, kde sa upiekla nová kolektívna zmluva, čoskoro zamieri za more. "Mám informácie o tom, že sa lockout končí, nič konkrétne však neviem. Múdrejší budem po stretnutí s mojím agentom. Budem si musieť zarezervovať letenky do Pittsburghu. V pondelok plánujem letieť domov do Magnitogorska, kde si zbalím veci a následne sa presúvam do Spojených štátov," pokračoval Malkin, ktorý sa s KHL lúči ako jej druhý najproduktívnejší hráč (23+42). "Som hrdý na to, že som mohol pomôcť môjmu rodnému mestu a materskému klubu. Zvykol som si na tím a za KHL mi bude ľúto. V NHL mám však platný kontrakt a musím sa tam vrátiť, taký je hokejový život," povzdychol si najproduktívnejší hráč vlaňajšej sezóny NHL i majstrovstiev sveta vo Švédsku a Fínsku.

Zdroj: TASR
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies