Majetkové priznania prednosť nedostanú, možno sa budú odsúvať

NETKY.SK • 14 Október 2014, 14:09 • 2 min
Majetkové priznania prednosť nedostanú, možno sa budú odsúvať

BRATISLAVA - Opozičný návrh na prísnejšie a presnejšie majetkové priznania verejných funkcionárov na rokovaní 39. schôdze Národnej rady SR prednosť nedostane. Parlamentná väčšina dnes odmietla žiadosť Miroslava Beblavého (nezaradený) rokovať o tomto návrhu v pevne stanovenom čase, v piatok 24. októbra.

slovakia

left justify in out

Poslanci tak chceli predísť situácii, keď bude tento bod odsunutý na ďalšie rokovanie, lebo aktuálna schôdza sa má skončiť 31. októbra bez ohľadu na počet prerokovaných bodov. Majetkové priznania sú v poradí až 81. bodom z celkového počtu 112, a tak na ne nemusí vyjsť čas. Opozícia pripomínala, že ide o kompromisný návrh zákona, na ktorom sa v roku 2013 dohodli všetky parlamentné strany, vrátane Smeru-SD a k jeho prijatiu sa pred voľbami v roku 2012 písomne zaviazali všetky súčasné parlamentné strany.
     

V pléne neprešiel ani návrh predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka, aby minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) predložil informáciu o vývoji a stave podnikateľského a zamestnávateľského prostredia na Slovensku aj vzhľadom na dianie v Krompachoch, z ktorých odchádza spoločnosť Panasonic a o prácu príde minimálne 400 ľudí.
     

Ján Mičovský (OĽaNO) sa neúspešne dožadoval predloženia zelenej správy o stave lesného hospodárstva za rok 2013, Igorovi Hraškovi (OĽaNO) zase neprešiel návrh, aby premiér Robert Fico (Smer-SD) predložil vzhľadom na odpustenie dlhu mestu Žilina správu o odpúšťaní dlhov vybraným samosprávam a plán na ďalšie odpúšťanie dlhov do komunálnych volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies