Majerský kandidatúru na predsedu KDH nepotvrdil, chce si to premyslieť

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 15:19 • 2 min
Majerský kandidatúru na predsedu KDH nepotvrdil, chce si to premyslieť

LEVOČA – Primátor mesta Levoča Milan Majerský dnes vyvrátil tvrdenie, že svoju kandidatúru na post predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) už potvrdil.

slovakia

left justify in out

„Je pravdou, že ma oslovuje veľmi veľa ľudí z regiónov, aby som kandidoval na post predsedu KDH, zatiaľ však musím povedať, že som svoju kandidatúru nepotvrdil. Musím si to dôkladne premyslieť a nechcem urobiť unáhlené rozhodnutie,“ povedal dnes pre tlačovú agentúru SITA. Na post predsedu ho navrhla Ľudová platforma ĽUD KDH, agentúru o tom informoval jeden zo zakladateľov platformy ĽUD KDH a člen celoslovenskej Rady KDH Miroslav Kráľ v piatok 11. marca.

 

Majerského by podporil aj Ján Figeľ, ktorý sa dnes funkcie predsedu KDH vzdal. „Ak sa pre kandidatúru na predsedu rozhodne napríklad primátor Levoče Milan Majerský, má moju dôveru aj podporu. Ak k tomu do tandemu prizve napríklad najúspešnejšiu z nových kandidátov Renátu Ocilkovú, bude to dobrý tandem,“ povedal dnes počas tlačovej konferencie v Bratislave Figeľ. Ako uviedol Majerský, takúto podporu si váži a vníma tiež zodpovednosť kandidatúry. „Budem očakávať emóciu Rady KDH v sobotu a podľa toho sa rozhodnem. Ak sa hnutie otvorí novým nápadom a metódam, jeho pozícia v parlamente bude znovu obhájená,“ dodal.

 

KDH musí podľa Majerského prejsť reformáciou, aby sa z neho stala moderná politická strana. Verí, že najbližšiemu vedeniu sa to podarí. „Verím, že orgány hnutia sa rozhodnú do takej miery zmeniť svoje stanoviská, aby sa KDH stala modernou politickou stranou, ktorá bude atraktívna aj pre možno neveriaceho voliča či vlažnejšieho voliča. KDH v najbližších voľbách určite otvorí také témy, ktoré zatraktívnia túto stranu,“ uviedol Majerský.

 

Zakladateľ platformy ĽUD KDH, predseda okresného centra KDH v Zlatých Moravciach a člen Rady KDH Miroslav Kráľ však už v piatok 11. marca v tlačovej správe, ktorú poslal agentúre SITA, napísal, že "Milan Majerský už potvrdil kandidatúru na predsedu KDH, akékoľvek iné informácie, zámerne podsúvané nie sú pravdivé".

 

Milan Majerský (44) pôsobil pred nástupom na post primátora ako učiteľ na Gymnáziu sv. Františka Assiského v Levoči. Je predsedom Kresťanskodemokratickej samosprávy, ktorá združuje všetkých primátorov, starostov, poslancov vyšších územných celkov, poslancov mestských a obecných zastupiteľstiev zvolených za KDH. Zároveň je poslancom Prešovského samosprávneho kraja a primátorom mesta Levoča.

 

KDH sa po parlamentných voľbách 5. marca nedostalo do parlamentu, volilo ho 4,94 percenta voličov. Stalo sa tak po prvýkrát v histórii hnutia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies