Magnát Wynn sa vzdal postu šéfa financií v RNC po obvineniach z obťažovania

NETKY.SK • 28 Január 2018, 08:27 • 2 min
Magnát Wynn sa vzdal postu šéfa financií v RNC po obvineniach z obťažovania

LOS ANGELES - Americký kasínový magnát Steve Wynn odstúpil v sobotu z funkcie finančného predsedu v Republikánskom národnom výbore (RNC), dôležitom straníckom orgáne republikánov. Urobil tak po tom, ako sa voči jeho osobe vzniesla vlna obvinení z údajného sexuálneho obťažovania.

slovakia

left justify in out

"Dnes som prijala rezignáciu Steva Wynna na post finančného predsedu Republikánskeho národného výboru," oznámila vo vyhlásení predsedníčka RNC Ronna McDanielová.

 

Denník Wall Street Journal v piatok informoval, že niekoľko žien uviedlo, že ich Wynn sexuálne obťažoval alebo napadol.

Jedna zo žien povedala, že ju Wynn donútil vyzliecť sa a ľahnúť si na masážny stôl vo svojom privátnom apartmáne. Na urovnanie sporu pre zmienený incident neskôr dostala sumu 7,5 milióna dolárov, napísal Wall Street Journal.

 

Wynn, ktorý v sobotu oslávil 76 rokov, všetky obvinenia poprel. Ako štedrý republikánsky darca mal Wynn v rámci RNC na starosti aj získavanie finančných prostriedkov počas prvého roka vlády prezidenta Donalda Trumpa. V Las Vegas v štáte Nevada je zas známy tým, že tam postavil niektoré z najpopulárnejších kasínových hotelov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies