Putin sa zastal krasokorčuliarky Valievovej. Doping nemá nič s jej vynikajúcim výkonom

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 16:55 • 2 min
Putin sa zastal krasokorčuliarky Valievovej. Doping nemá nič s jej vynikajúcim výkonom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa zastal krasokorčuliarskej hviezdy Kamily Valievovej, ktorá mala v decembri pozitívny dopingový test. Je presvedčený, že k jej vynikajúcim výkonom jej zakázané látky nemohli pomôcť.

slovakia

left justify in out

Valievová vo svojej premiérovej seniorskej sezóne do olympijských hier neprehrala jedinú súťaž a prekonávala historické maximá. Bola jednoznačnou favoritkou na olympijské zlato, ale po súťaži družstiev v Pekingu vyšlo najavo, že mala v decembri pozitívny test na zakázaný trimetazidín. Náročnú situáciu neustála, pokazila voľnú jazdu a skončila štvrtá.

 

 

Ani medailu zo súťaže družstiev zatiaľ nemá, pretože Medzinárodný olympijský výbor ceremoniál odložil do vyriešenia jej kauzy, čo môže trvať mesiace. Napriek tomu prezident Putin ocenil jej výkony. „Svojou prácou posunula svoj šport na úroveň určitej formy umenia. Taká dokonalosť nemôže byť dosiahnutá nečestne s pomocou zakázaných látok. Veľmi dobre vieme, že tieto látky v krasokorčuľovaní nie sú potrebné,“ povedal Putin počas ceremoniálu, na ktorom sa stretol s úspešnými olympionikmi i paralympionikmi.

 

 

Po olympiáde už Valievová na medzinárodnej scéne nepretekala, pretože bola rovnako ako ostatní ruskí športovci vylúčená zo všetkých medzinárodných súťaží pod hlavičkou ISU. V pondelok ISU odobrala Rusku aj usporiadateľstvo novembrových pretekov Grand Prix v krasokorčuľovaní. Sankcie pre Rusko a Bielorusko platia do odvolania.

 

Možno vás zaujme: Výzva Ukrajiny na osobitné rokovania o Mariupole je teatrálna, uviedol Lavrov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies