Maďarsko nemení bezpečnostné zaradenie Egypta po katastrofe ruského lietadla

NETKY.SK • 7 November 2015, 14:04 • 2 min
Maďarsko nemení bezpečnostné zaradenie Egypta po katastrofe ruského lietadla

BUDAPEŠŤ - Maďarské ministerstvo zahraničných vecí nezmení bezpečnostné zaradenie Egypta z hľadiska cestovných odporúčaní až dovtedy, kým v súvislosti s nedávnou katastrofou ruského lietadla nebudú k dispozícii informácie vyžadujúce takýto krok.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Káhire šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó po schôdzke s egyptským ministrom zahraničných vecí Sámihom Šukrím.

 

"Samozrejme pozorne sledujeme tunajšie udalosti a šéf egyptskej diplomacie nás ubezpečil, že prijali bezpečnostné opatrenia, na základe ktorých dokážu zaručiť bezpečnosť ľudí prichádzajúcich do Egypta," povedal Szijjártó podľa agentúry MTI.

 

Maďarský minister dodal, že ak by sa objavili informácie, ktoré by si vyžadovali korigovanie odporúčaní pre cestovanie do Egypta, maďarská vláda by takýto krok zvážila, zatiaľ to však neprichádza do úvahy. Szijjártó zdôraznil, že ekonomická a bezpečnostná stabilita Egypta je strategickým záujmom Maďarska i Európy.

Lietadlo spoločnosti Kogalymavia (Metrojet) sa zrútilo minulú sobotu zo zatiaľ neznámych príčin. Zahynulo pri tom všetkých 224 ľudí na palube. Väčšina z nich boli dovolenkári z Petrohradu a okolia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies