Maďarskí socialisti ponúkli svoje sídlo organizáciam pomáhajúcim migrantom

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 15:40 • 2 min
Maďarskí socialisti ponúkli svoje sídlo organizáciam pomáhajúcim migrantom

BUDAPEŠŤ - Maďarská socialistická strana (MSZP) otvorí svoje sídlo na Jókaiho ulici občianskym združeniam, aby odtiaľ mohli koordinovať svoje logistické aktivity na pomoc migrantom.

slovakia

left justify in out

O príslušnom rozhodnutí tejto opozičnej strany informovala dnes v Budapešti predsedníčka jej budapeštianskej organizácie a poslankyňa parlamentu Ágnes Kunhalmiová. Vyjadrila pritom názor, že spoločenský zmier v Maďarsku možno zachovať podporou migrantov a nie nenávistnou kampaňou, ktorú proti prisťahovalcom vedie vláda.

Kunhalmiová vyzvala vládu, aby uľahčovala prechod migrantov cez územie Maďarska napríklad mimoriadnymi autobusmi a aby na železničných staniciach zriadila informačné centrá.

 

Dôležité je tiež vybudovať nové dočasné tábory pre migrantov. MSZP je podľa jej slov pripravená poskytnúť migrantom aj rozmnožené a preložené mapy. Maďarská vláda namiesto týchto krokov financovaných zo zdrojov Európskej únie zámerne vytvára atmosféru krízy, na ktorej zakladá svoju nenávistnú kampaň, dodala predsedníčka budapeštianskej organizácie MSZP.

 

"Dve tretiny obyvateľov Maďarska už prišli na to, že nechutná plagátová kampaň proti migrantom, ale aj budovanie zábran na maďarsko-srbských hraniciach sú iba pokusom kabinetu odviesť pozornosť od zlého riadenia krajiny a od korupcie," zdôraznila Kunhalmiová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies