Maďarská vláda: Najlepším prostriedkom proti migračnej vlne je zatvorenie hraníc

NETKY.SK • 11 August 2016, 10:23 • 2 min
Maďarská vláda: Najlepším prostriedkom proti migračnej vlne je zatvorenie hraníc

BUDAPEŠŤ - Najlepším, ale súčasne aj jediným fungujúcim spôsobom ochrany proti tlaku ilegálnej migrácie je uzatvorenie hraníc a zabezpečenie, aby schengenské hranice Európskej únie bolo možné prekročiť iba legálnym spôsobom. Uviedol to v stredu večer v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 hovorca vlády Bence Tuzson.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov preto maďarská vláda rozhodla o strážení hraníc a neskôr aj o posilnení hliadok pohraničnej stráže.

Tuzson pripomenul, že v zmysle stredajšieho rozhodnutia vlády polícia vycvičí 3000 nových policajtov, ktorých nábor sa začne v týchto dňoch.

 

"Na detailoch náboru a výcviku ešte pracujú. Minister vnútra Sándor Pintér o nich bude informovať na budúci týždeň," dodal vládny hovorca.

 

Maďarsko 5. júla zaviedlo tzv. hĺbkovú kontrolu hraníc. V zmysle tohto opatrenia narušiteľov v okolí hraníc so Srbskom a Chorvátskom, ktorých zadržia v pásme do ôsmich kilometrov od nich, odprevadia späť k bránam na hraničných zábranách a nasmerujú do najbližšej tranzitnej zóny.

 

Po tomto opatrení posilnili hliadky a počet príslušníkov polície a armády strážiacich hranice stúpol na takmer 10.000.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies