Maďarič: O tom, kto nahradí Pašku, by sa malo rozhodnúť dnes alebo zajtra

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:42 • 2 min
Maďarič: O tom, kto nahradí Pašku, by sa malo rozhodnúť dnes alebo zajtra

BRATISLAVA – Vedenie strany Smer-SD bude dnes rokovať o tom, kto na poste predsedu NR SR nahradí Pavla Pašku. TASR to potvrdil minister kultúry Marek Maďarič. Pripustil, že dnes môže padnúť aj rozhodnutie.

slovakia

left justify in out

"Vedenie o tom určite bude rokovať a keďže času nie je veľa, myslím si, že rozhodnutie padne dnes alebo zajtra," povedal Maďarič. Na otázku, či to môže byť on, tak ako o to už spomínali médiá, Maďarič odpovedal, že "tieto veci musia byť predebatované vo vedení". "Z tohto pohľadu nepovažujem za korektné túto otázku komentovať," uviedol minister kultúry.

 

Pavol Paška oznámil odchod z funkcie aj z parlamentu po protestoch, na ktorých ľudia žiadali jeho odchod. Demonštrácie organizoval poslanec NR SR Alojz Hlina (nezaradený). Opozícia žiada Paškovu hlavu za to, že ho vidí za údajným tunelovaním slovenského zdravotníctva, aj za podozrivým nákupom CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Šéf parlamentu opozičné obvinenia odmieta, reagoval na ne trestnými oznámeniami.

 

Prvý protest zorganizoval Hlina pred Paškovým domom v Košiciach, kam prišli stovky ľudí, na Námestie SNP v Bratislave prišla viac ako tisícka. Hlina avizoval pokračovanie protestov, ak by Paška neodstúpil. Pre odchod z funkcie aj z parlamentu sa Paška rozhodol preto, že chce chrániť rodinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies