Maďarič: Fica môže nahradiť len silný kolektív

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 07:59 • 2 min
Maďarič: Fica môže nahradiť len silný kolektív

BRATISLAVA – Predseda Smeru-SD Robert Fico sa bude dať podľa podpredsedu strany Mareka Maďariča nahradiť len silným kolektívom. Ako povedal Maďarič v rozhovore pre denník Plus 1 deň, to, či Fico skončí po roku 2016, ukážu až parlamentné voľby.

slovakia

left justify in out

Strana bude mať podľa neho šancu vtedy, keď ho nahradí celý kolektív silných osobností. „Toto je budúcnosť Smeru,“ uviedol. Podľa neho sú to súčasní podpredsedovia a niektorí členovia vlády. Maďarič zároveň dodal, že on nemá ambíciu byť predsedom strany.

 

Podľa Maďariča by pri výmenách v Smere-SD mal byť kladený dôraz na to, aby sa do popredia dostávali ľudia, ktorí majú nejakú politickú úspešnosť a schopnosť. Takými dobrými príkladmi sú pre neho košický primátor Richard Raši alebo žilinský župan Juraj Blanár. 

 

Maďarič sa rozhodol kandidovať na podpredsedu strany na sobotňajšom sneme na poslednú chvíľu. Ešte pred snemom tvrdil, že kandidovať nebude. Presvedčil ho až osobný rozhovor s predsedom Smeru pred snemom medzi štyrmi očami. „Obsahom boli zmeny a ich rozsah a politika ako taká. To bol ten rozhodujúci moment pre mňa. A samozrejme, aj to, že ma o to on požiadal,“ konštatoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies