Macedónska polícia uskutočnila raziu v súkromnej televízii kritizujúcej vládu

NETKY.SK • 26 November 2010, 13:23 • 2 min
Macedónska polícia uskutočnila raziu v súkromnej televízii kritizujúcej vládu

Macedónska polícia uskutočnila raziu v súkromnej televízii kritizujúcej vládu

slovakia

left justify in out

img

Macedónska polícia uskutočnila vo štvrtok raziu v sídle súkromnej televíznej stanice A1, ktorá vystupuje kriticky voči tamojšej konzervatívnej vláde premiéra Nikolu Gruevského.
      Hoci polícia tvrdí, že konala v rámci vyšetrovania podozrenia z trestného činu podvodu, macedónska štátna televízia zásah kritizovala, ako útok na slobodu slova.
      Polícia uzavrela vchod do sídla A1, pred ktorou sa následne zhromaždilo niekoľko tisíc ľudí vrátane čelných predstaviteľov opozičnej Socialistickej strany Macedónska (SPM). Televízia A1 vysielala policajnú akciu naživo.
      "Panuje veľmi napätá situácia. Je to zásah brutálnej vlády, ktorá ohrozuje piliere našej demokracie," uviedol podpredseda socialistov Gordan Georgiev.
      Predstaviteľ televízie konštatoval, že vláda poslala policajtov, aby zastrašili redaktorov a zamestnancov televíznej stanice. "Je to poburujúci tlak vlády proti slobode slova v médiách," zhodnotil incident šéfredaktor A1 Mladen Cadikovski.
      Hovorca ministerstva vnútra konštatoval, že polícia len sprevádzala vyšetrovateľov, ktorí sa chceli dostať k finančných záznamom televíznej spoločnosti. Vyšetrovanie podvodu sa podľa polície týka aktivít inej spoločnosti, ktorá je majetkovo prepojená s televíziou.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies