Luxusné bytovky v Londýne spojené priehľadným bazénom na 10.poschodí

NETKY.SK • 21 August 2015, 17:10 • 2 min
Luxusné bytovky v Londýne spojené priehľadným bazénom na 10.poschodí

LONDÝN – V londýnskej štvrti Nine Elms čoskoro vyrastie nový bytový komplex s prvým "nebeským bazénom" na svete.

slovakia

left justify in out

Bazén so skleneným dnom umožní obyvateľom bytového komplexu plávať pri nádhernej panorámeLondýna, ktorý bude umiestnený 10 poschodi (asi 35 metrov) nad zemou. Medzi vami a chladným londýnskym vzduchom bude iba 20 centimetrov hrubé sklo.


Úplne priehľadný bazén bude slúžiť aj ako most medzi dvomi bytovými komplexmi, ktorý umožní obyvateľom preplávať z jednej veže na druhú.

 

img

Tento extravagantný architektonický počin bude súčasťou £15 miliardového projektu Embassy Gardens v londýnskej štvrti Nine Elms a ceny bytov sa tu budú pohybovať od 600.000 libier vyššie. Developerská skupina Ballymore potvrdila, že na bazén už získali stavebné povolenie a bude prvý svojho druhu na celom svete. Okrem bazéna sa na vrchole bytového komplexu budú nachádzať aj kúpele, bar a oranžéria s výhľadom na Houses of Parliament a London Eye. V bytovom komplexe bude k dispozícii aj krytý bazén pre menej odvážnych plavcov.

 

img


"Moja vízia nebeského bazéna prišla z túžby posúvať hranice v stavebníctve a strojárstve. Chcel som urobiť niečo, čo nikto nikdy predtým," povedal predseda a CEO Ballymore Sean Mulryan. "Zážitok z bazéna bude skutočne unikátny a budete sa cítiť ako by ste plávali vo vzduchu v centre Londýna," dodal.

Obytné budovy spojené nebeským bazénom sú súčasťou druhej fázy výstavby, ktorá začne v septembri. Odhaduje sa, že nový majitelia bytov sa sem budú môcť nasťahovať koncom roka 2018.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies