Lufthansa presmerovala lety z Tokia do Nagoje a Osaky

NETKY.SK • 16 Marec 2011, 08:09 • 2 min
Lufthansa presmerovala lety z Tokia do Nagoje a Osaky

Lufthansa presmerovala lety z Tokia do Nagoje a Osaky - Doprava Nemecká Lufthansa ako prvá z veľkých európskych leteckých spoločností dnes oznámila, že minimálne do pondelka (21. 3.

slovakia

left justify in out

img

Nemecká Lufthansa ako prvá z veľkých európskych leteckých spoločností dnes oznámila, že minimálne do pondelka (21. 3.) presúva svoje lety pôvodne smerujúce do Tokia mimo kritickej zóny.
      Lufthansa, ktorá lieta do Tokia denne z Frankfurtu nad Mohanom a Mníchova, informovala, že z Frankfurtu bude namiesto do Tokia lietať do juhojaponského mesta Nagoja a z Mníchova do Osaky ležiacej zhruba 500 km juhozápadne od hlavného mesta. Hlavným dôvodom je pretrvávajúce niekoľkohodinové meškanie z letiska Narita pri Tokiu, ktoré sa nachádza blízko zóny zasiahnutej cunami. "Presun na iné letiská zabezpečí dodržiavanie odletových časov," povedal hovorca Lufthansy Thomas Jachnow.
      Podobne reagovala aj spoločnosť KLM, ktorá uviedla, že jej let z Amsterdamu bude namiesto na letisko Narita v Tokiu presmerovaný do Osaky a stredajší let z Tokia do Holandska ruší.
      Ďalšie letecké spoločnosti ako British Airways, Air France, Swiss a Alitalia oznámili, že lety do Tokia zatiaľ nemenia, situáciu ale pozorne monitorujú a vyzývajú cestujúcich, aby si ešte pred odchodom na letisko overili, či sa v prípade ich letu nič nemenilo.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies