Ľudia, hýbte sa, odkazujú D. Hantuchová a M. Martikán

NETKY.SK • 6 December 2012, 13:11 • 2 min
Ľudia, hýbte sa, odkazujú D. Hantuchová a M. Martikán

Ľudia, hýbte sa, odkazujú D. Hantuchová a M.

slovakia

left justify in out

img

Ľudia, hýbte sa, odkazuje tenistka Daniela Hantuchová a vodák Michal Martikán, ktorí dnes, na Mikuláša, zavítali do Národnej rady SR prezlečení za anjela a čerta. V parlamente a následne v Základnej materskej škole na Sibírskej ulici v Bratislave zdôrazňujú potrebu zdravého životného štýlu a prevencie, na ktorú by ľudia nemali zabúdať. Rozdávajú perníky a zdravé jabĺčka. Akciu v parlamente zastrešil šéf zdravotníckeho výboru Richard Raši, anjela s čertom privítal aj predseda NR SR Pavol Paška (obaja Smeru-SD).

"S Mišom sme tu na to, aby sme upozornili nielen našu mládež, ale všetkých ľudí, aby sa čo najviac hýbali. Na to, ako je dôležitá zdravá strava, zdravý životný štýl. Hlavne deti, aby nesedeli pred televízorom, pred počítačmi, ale aby si našli čas na pohyb,"povedala Hantuchová, ktorá si za svoj anjelský zjav vyslúžila od Rašiho hodnotenie: "Vyzerá veľmi nebezpečne."

Hantuchová zároveň odporúča dávať prednosť ovociu pred sladkosťami. Martikán tvrdí, že jedna sladkosť neuškodí, treba sa však hýbať a so sladkosťami to nepreháňať. "Nebojte sa dať si aj sladkosť. Dajte si to, čo si telo žiada a čo je zdravé," povedal slovenský vodák. Zdôraznil potrebu pohybu a prevencie. "Je veľmi dôležitá," poznamenal. Súhlasí s ním aj Raši. "Prevencia je to, čo zachraňuje životy," vyhlásil s tým, že k zdravému životnému štýlu samozrejme patrí aj aktívny šport. "Je to tá najlepšia forma prevencie," poznamenal.
Počas dnešného parlamentného podujatia merajú lekári krvný tlak, hladinu cukru a cholesterolu a podiel tuku a svalstva v tele. Vyšetrenia sa konajú od 10.00 do 16.00 h. Akcia má upozorniť na zhoršujúci sa životný štýl na Slovensku, kde pribúda veľa obéznych ľudí, srdcovo-cievnych a onkologických ochorení a zároveň učiť o dôležitosti prevencie. Športovcov Hantuchovú a Martikána organizátori prizvali preto, že reprezentujú zdravý životný štýl. Podľa Rašiho ľudia viac uveria im ako "nejakým politikom", ktorí o prevencii a zdraví hovoria v televízii. "Radšej si nájdu cestu k tým, ktorí sú naozaj predstaviteľmi toho zdravého," uzavrel.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies