Loď s utečencami sa potopila v Indickom oceáne!

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 09:49 • 2 min
Loď s utečencami sa potopila v Indickom oceáne!

SYDNEY - Loď vezúca asi 60 utečencov z Ázie sa potopila v Indickom oceáne asi 120 kilometrov od Vianočného ostrova patriaceho do austrálskeho teritória. Ako v nedeľu informoval austrálsky minister vnútra Jason Clare, pátracie lietadlo objavilo na mieste nešťastia už len trosky lode a 13 mŕtvych tiel.

slovakia

left justify in out

Záchranári odštartovali pátraciu operáciu v snahe objaviť živých ľudí, zatiaľ sa im to však nepodarilo. Na palube lode bolo podľa Clarea najmenej 55 ľudí, väčšinou dospelých mužov, ako aj niekoľko žien a detí. Iné lode si plavidlo všimli už vo štvrtok, no následne zmizlo z dohľadu. Pátracie lietadlá objavili prvé trosky v piatok večer. Vianočný ostrov je častým cieľom tisícov utečencov, ktorí sa plavia najčastejšie z Indonézie alebo Srí Lanky. Plavidlá sú však často v zlom stave a navyše preplnené a plavbu v zradných vodách Indického oceánu množstvo ľudí neprežije.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies