List z Titanicu sa vráti do Belfastu

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 07:42 • 2 min
List z Titanicu sa vráti do Belfastu

List z Titanicu sa vráti do Belfastu - Kultúra Potomkovia chirurga, ktorý zahynul na Titanicu, majú radosť, že list, ktorý napísal pár dní pred potopením lode, sa vráti do jeho domovského mesta - Belfastu. Rodina Johna Edwarda Simpsona hľadala darcu pre k

slovakia

left justify in out

img

Potomkovia chirurga, ktorý zahynul na Titanicu, majú radosť, že list, ktorý napísal pár dní pred potopením lode, sa vráti do jeho domovského mesta - Belfastu.
      Rodina Johna Edwarda Simpsona hľadala darcu pre kúpu listu, ktorý išiel do aukcie začiatkom mesiaca v New Yorku s výkričnou cenou 34.000 dolárov. Kupec, ktorý si neželal byť menovaný, napokon list kúpil za nezverejnenú sumu, keď počul o kampani rodiny dostať list nazad do Belfastu a verejne ho tam vystaviť.
      Chirurg poslal list svojej matke niekoľko dní pred tým, ako sa loď v apríli 1912 potopila.
      Simpsonov prasynovec John Martin dnes povedal, že list sa čoskoro vráti do metropoly Severného Írska, Belfastu, kde bol Titanic postavený.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies