Lipšic: Novela Trestného zákona je dobrá správa pre dílerov drog

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 14:06 • 2 min
Lipšic: Novela Trestného zákona je dobrá správa pre dílerov drog

BRATISLAVA - Novela Trestného zákona z dielne rezortu spravodlivosti je dobrou správou pre dílerov drog.

slovakia

left justify in out

Pod zámienkou znižovania trestnej sadzby pre užívateľov malého množstva ľahkých drog sa totiž zákon upravuje tak, že znižuje potenciálny trest aj pre ľudí, ktorí dovážajú alebo nakupujú tvrdé drogy. Vyhlásil to dnes opozičný poslanec Daniel Lipšic (nezaradený) na margo novely, o ktorej dnes rokujú poslanci. Minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) takýto výklad jednoznačne odmietol.

"Považujem za veľmi smutné, keď vláda šikanuje obyčajných ľudí, v tom, že dnes musia preukazovať ťažkými spôsobmi, či majú nárok neplatiť koncesionárske poplatky za RTVS a na strane druhej ideme zľahčovať život pre drogových dílerov," podčiarkol dnes na brífingu Lipšic.

Novele vyčíta, že v skutočnosti neupravuje paragraf, ktorý sa týka držiteľov drog, ale najmä ich dílerov. "Možno najzaujímavejší prípad pri kvalifikácií, kde vláda ide znižovať trestnú sadzbu, dolnú hranicu, je kauza (Dušana) Cinkotu," podotkol Lipšic. "Pán Cinkota bol odsúdený za recidívu, podľa druhého odseku, čiže aj keby táto novela platila, tak by ani náhodou nemohol spadnúť do tejto kategórie," odmietol Lipšicovu interpretáciu minister. Pripomenul, že herec mal pri sebe 230 dávok drogy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies