Licenčná rada pokutovala súkromné televízie

NETKY.SK • 12 Október 2016, 06:35 • 2 min
Licenčná rada pokutovala súkromné televízie

BRATISLAVA - Vysielateľov súkromných televízií Joj Plus a Markíza dnes pokutovala Rada pre vysielanie a retransmisiu.

slovakia

left justify in out

Licenčná rada na svojom zasadnutí udelila tri pokuty spolu vo výške 18 tisíc eur vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (Joj Plus) a jednu vo výške 3 000 eur udelila vysielateľovi Markíza - Slovakia, spol. s.r.o. ( TV Markíza). Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Lucia Jelčová, rada dnes udelila aj nefinančné sankcie - upozornenia na porušenia zákona o vysielaní a retransmisii. Jedno dostal vysielateľ televízie Joj, spoločnosť MAC TV. Dve upozornenia za porušenia zákona adresovala RVR Rozhlasu a televízii Slovenska, konkrétne jedno za vysielania Rádia Slovensko a druhé za vysielanie televíznej Jednotky. Štvrtú nefinančnú sankciu - upozornenie na porušenie zákona, dala rada vysielateľovi Frontinus, s.r.o. za vysielanie Rádia Frontinus.


Vysielateľovi Joj Plus dala licenčná rada pokutu 10-tisíc eur za porušenie ochrany maloletých odvysielaním programu Črepiny* 27. marca približne od 05:49 do 6:19, nevhodného a neprístupného pre maloletých do 18 rokov. Vysielateľ tým podľa RVR nezabezpečil vhodné časové zaradenie tohto programu. Ďalšia pokuta pre spoločnosť MAC TV, a to vo výške 4 000 eur bola za vysielanie Joj Plus z 3. marca, konkrétne za porušenie pravidiel čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu v programe Eurominúty. Druhá štvortisícová sankcia pre MAC TV bola tiež za nedodržanie pravidiel čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu v programe Eurominúty Joj Plus z 11. marca. Markíza - Slovakia dostala pokutu 3 000 eur za nedodržanie pravidiel ochrany maloletých vo vysielaní TV Markíza v programe Tvoja tvár znie vysielanom 27. marca o cca 20:36, ktorý televízia označila za nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov.

Všetky rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu možno podrobne nájsť na jej webstránke https://www.rvr.sk/sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies