Líbya je "bohatá krajina," nebude potrebovať veľkú finančnú pomoc

NETKY.SK • 24 August 2011, 13:06 • 2 min
Líbya je "bohatá krajina," nebude potrebovať veľkú finančnú pomoc

Líbya je "bohatá krajina," nebude potrebovať veľkú finančnú pomoc

slovakia

left justify in out

img

Líbya po skončení konfliktu pravdepodobne nebude potrebovať veľkú humanitárnu pomoc vzhľadom na uvoľňovanie vkladov vlády Muammara Kaddáfího, ktoré v rôznych krajinách v uplynulých mesiacoch zmrazili. Vyhlásila to dnes šéfka zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonová.
      "Očakávam, že vrátenie vkladov líbyjskému ľudu poskytne veľa zdrojov. Je to bohatá krajina s kapacitou pre rýchly rozvoj ekonomiky, takže neočakávam, že bude potrebovať hospodársku pomoc ako takú," dodala Ashtonová.
      Ashtonová naznačila, že EÚ Líbyi pomôže pri budovaní demokratických inštitúcií. "Nepochybujem, že budúcnosť Líbye je demokratická," vyhlásila.
      Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Victoria Nulandová vo Washingtone oznámila, že USA so sankčným výborom OSN rokujú o možnosti uvoľnenia miliardy až 1,5 miliardy dolárov, ktoré by poskytli líbyjským povstalcom. USA zmrazili líbyjské vklady v celkovej výške asi 30 miliárd dolárov (20 miliárd eur).
      Švajčiarsko tiež oznámilo, že po zrušení sankcií OSN uvalených na Kaddáfího režim plánuje uvoľniť zmrazené líbyjské vklady.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies