Letné OH prudko zvýšili ceny ubytovania v súkromí, cez platformu Airbnb

NETKY.SK • 6 August 2016, 13:32 • 2 min
Letné OH prudko zvýšili ceny ubytovania v súkromí, cez platformu Airbnb

RIO DE JANEIRO - Brazílske Rio de Janeiro hostí tento rok letné Olympijské hry (OH).

slovakia

left justify in out

A to sa odrazilo nielen na závratnom zvýšení cien v hoteloch, ale aj na cenách ubytovania v súkromí, konštatuje agentúra Bloomberg.

 

Populárna platforma Airbnb, ktorá umožňuje ľudom, aby prenajímali izby, byty alebo celé domy turistom, sa stala jedným z oficiálnych partnerov OH v Brazílii. Táto platforma je veľmi populárna najmä medzi mladými cestovateľmi, ktorí majú hlbšie do vrecka. Letná olympiáda však robí z brazílskeho Ria aj v tomto prípade jedno z najdrahších miest sveta.

 

Podľa nového indexu agentúry Bloomberg, dosiahla priemerná cena ubytovania v Rio de Janeiro v rámci Airbnb neuveriteľných 206 USD (184,65 eura) na deň. Rio tak predbehlo v cenovom rebríčku miest, v ktorých je možné rezervovať si cez platformu Airbnb ubytovanie v súkromí, americké Miami, ktoré kleslo na druhú priečku aj tretie San Francisco. Prenocovanie na súkromí v Riu je momentálne viac ako dvojnásobne drahšie než v Paríži.

 

O Riu je totiž známe, že má obmedzené hotelové kapacity. Mnohé spoločnosti, ktoré podnikajú v tomto odvetví, sa síce pred OH pustili do výstavby nových hotelov, ale ich cieľom bolo najmä pokryť dopyt oficiálnych delegácií. Na olympiádu sa však chystajú aj státisíce zahraničných turistov, ktorí tak môžu mať problém zohnať ubytovanie.

 

Priemerná cena za hotelovú izbu v Riu je podľa Bloomberg World Hotel Index aktuálne 242 USD za noc. To znamená, že rozdiel medzi ubytovaním v hoteli a na súkromí v dejisku olympiády je len 15 %.

V celej Južnej Amerike je rozdiel medzi cenami v hoteloch a na súkromí v mestách, ktoré Bloomberg zaradila so svojho indexu, 42 % a napríklad v Mexico City je to až 75 %.

 

"Dopyt je obrovský, ale aj ponuka je veľká," uviedol Leonardo Tristao, šéf Airbnb v Brazílii. To je podľa neho garancia, že každý si nájde ubytovanie zodpovedajúce jeho finančným možnostiam.

 

Cez Airbnb si na obdobie od 3. do 23. augusta rezervovalo ubytovanie v Riu 66.000 hostí. Priemerná cena trojposteľovej izby dosiahla 165 USD za noc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies