Leteckí dispečeri v Bruseli budú dnes dve hodiny štrajkovať

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 18:50 • 2 min
Leteckí dispečeri v Bruseli budú dnes dve hodiny štrajkovať

BRUSEL - Ohlásený štrajk dispečerov letovej prevádzky v Bruseli, sídelnom meste Európskej únie, dnes večer na dve hodiny (18.45 - 20.45 h) ochromí prevádzku tamojšieho letiska.

slovakia

left justify in out

Už popoludní zrušili 45 plánovaných letov, celkove sa však protestná akcia podľa belgických médií dotkne až 120 letov. Cestujúci preto musia rátať s meškaniami.
     

Odborová organizácia CSC podľa tlačovej agentúry Belga vyzvala svojich členov na prerušenie práce pri kontrole vzdušného priestoru. Iná odborová centrála CGSP to však označila za "mediálnu stratégiu" a vyzvala členskú základňu, aby sa do štrajku nezapojila. Negatívne reakcie vyvolala akcia aj u politikov a v Asociácii európskych leteckých spoločností (AEA), uviedla agentúra DPA.
     

Prerušenie prevádzky na bruselskom letisku prinútilo dnes šéfa americkej diplomacie Johna Kerryho, aby sa do Paríža presunul rýchlovlakom TGV. Jeho vládny špeciál zostáva v Bruseli.
     

Kerry ukončil svoju tlačová konferenciu po rokovaní s rezortnými kolegami z krajín Severoatlantickej aliancie slovami: "Prepáčte, nemám čas, musím ísť na vlak."
     

V Paríži, kam cesta rýchlovlakom trvá okolo 82 minút, čakajú Kerryho okrem iného stretnutia s francúzskym rezortným partnerom Laurentom Fabiusom a šéfom izraelskej diplomacie Avigdorom Liebermanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies