Lelkeš by striebro pred sezónou bral, Sojčíkovi doprial titul

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 17:34 • 2 min
Lelkeš by striebro pred sezónou bral, Sojčíkovi doprial titul

KOŠICE - Útočník Nitry Richard Lelkeš ukázal v play off nielen dobrú formu, ale aj zmysel pre fair play. Vo vyraďovacej časti bol najlepším strelcom svojho tímu, no na vytúžený titul s ním nedosiahol.

slovakia

left justify in out

Po finálovej sérii mohol pogratulovať bývalému spoluhráčovi z Trenčína Petrovi Sojčíkovi, ktorý sa už ako hráč Košíc tešil z prvenstva. 
     

V sezóne 2012/2013 boli útočníci Richard Lelkeš a Peter Sojčík hráčmi Dukly Trenčín. Obom sa v produktivite darilo a obaja po sezóne zmenili dres. Sojčík sa upísal Košiciam, Lelkeš sa cez krátke zastávky v Kazachstane a Piešťanoch ocitol v Nitre. Napokon si obaja skrížili hokejky vo finálovej sérii. Úspešnejší bol napokon Sojčík, ktorému mohol Lelkeš pogratulovať. "Komu by som to mal dopriať viac ak nie jemu? Peťo je môj dobrý kamarát, výborný hráč, zaslúži si to," poznamenal nitriansky útočník na Sojčíkovu adresu.
     

Lelkeš bol so siedmimi gólmi (spoločne s L. Novákom a Tománkom) najlepším strelcom svojho tímu v play off. Ani on však finálovej prehre nezabránil. "Po prvej tretine siedmeho duelu sme si hovorili, že to znovu bude normálny, vyrovnaný zápas. V druhej časti sme si však za 5 minút prehrali celú sériu," povedal sklamaný Richard Lelkeš. "Neskôr sa na sezónu budeme pozerať pozitívne. Vo finále sme trikrát prehrali až v predĺžení či nájazdoch. Počas celého play off sme iba dvakrát prehrali v riadnom hracom čase. Pred sezónou by som striebornú medailu bral, ale teraz to bolí," uviedol pre TASR.
     

Richard Lelkeš na seba v play off upozornil nielen solídnou produktivitou, ale aj veľmi sympatickým gestom fair play. V šiestom finálovom zápase proti Košiciam zasiahla jeho hokejka tvár spoluhráča Petra Ordzovenského. Rozhodcovia chceli vylučovať košického hráča, zhodou okolností práve spomínaného Sojčíka, no Lelkeš ich verdikt poopravil. "Išlo to automaticky. Vedel som, že som zasiahol svojho spoluhráča hokejkou. Šiel som preto za rozhodcom a povedal mu to. Nechcel som búriť vášne v hľadisku a priznal som sa. Rozhodca to vzal a viac som sa tým nezaoberal," dodal Lelkeš k spomínanej situácii.

     

Richard Lelkeš v sezóne 2013/2014:
     

Základná časť: Piešťany:

20 zápasov, 3 góly, 5 asistencií, 8 bodov
Nitra: 38 zápasov, 13 gólov, 10 asistencií, 23 bodov
Play off: 

Nitra: 16 zápasov, 7 gólov, 6 asistencií, 13 bodov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies