Lee Toland Krieger možno nakrúti The Divergent Series: Ascendant

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 13:37 • 2 min
Lee Toland Krieger možno nakrúti The Divergent Series: Ascendant

BRATISLAVA - Americký režisér a scenárista Lee Toland Krieger rokuje o spolupráci na poslednom filme zo série Divergencia s názvom The Divergent Series: Ascendant.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný rodák z Los Angeles by tak nahradil nemeckého filmára Roberta Schwentkeho, ktorý minulý mesiac od projektu odstúpil. Rodák zo Stuttgartu si chce totiž odpočinúť po tom, ako nakrútil predchádzajúce filmy zo série Rezistencia (2015) a Séria Divergencia: Experiment, ktorý sa dostane do slovenských kín 17. marca.


Projekt, ktorý zastrešujú spoločnosti Lionsgate a Summit Entertainment, chcú začať nakrúcať už toto leto v Atlante. V novinke sa objavia Shailene Woodley, Theo James, Naomi Watts, Jeff Daniels, Ansel Elgort či Miles Teller. Americkú premiéru naplánovali na 9. júna 2017.


Prvú snímku Divergencia (2014) režíroval Neil Burger. Pre tvorcov všetkých filmov slúžila ako predloha knižná séria Divergencia, do ktorej patria tituly Divergencia (2011), Rezistencia (2012) a Experiment (2013). Autorkou kníh je Veronica Roth.


Lee Toland Krieger debutoval v roku 2006 filmom December Ends, v ktorom si aj sám zahral. Okrem toho sa podieľal na snímkach The Vicious Kind (2009) a Celeste and Jesse Forever (2012), pričom za prvú menovanú si vyslúžil nomináciu na Independent Spirit Award za najlepší scenár. Zatiaľ naposledy sa zaslúžil o vznik snímky Navždy mladá (2015) v hlavných úlohách s Blake Lively a Harrisonom Fordom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies