Lažo sa v stredu večer rozlúči s kariérou

NETKY.SK • 12 November 2014, 13:10 • 2 min
Lažo sa v stredu večer rozlúči s kariérou

BRATISLAVA - Hokejový útočník Miroslav Lažo sa v stredu večer oficiálne rozlúči s kariérou. Stane sa tak pred zápasom Kontinentálnej hokejovej ligy proti Medveščaku Záhreb.

slovakia

left justify in out

Po rozlúčke bude Lažo prvým členom novej spoločnosti bývalých hráčov Slovana s názvom Belasé Perute. Do elitného klubu postupne zaradia hokejistov, ktorí spojili podstatnú časť kariéry s belasým dresom. Postupne by sa k Belasým Perutiam mali pridať Jozef Pethö, Pavol Rybár, Ján Lipiansky, Petr Pavlas či hráči staršej generácie ako Karol Fako, Július Černický, Jaroslav Walter a ďalší. Informuje o tom klubový web.

 

Lažo sa na ľade prezentoval vždy ako veľký srdciar a bojovník, patril medzi najtrestanejších hráčov extraligy. Dnes 37-ročný útočník (nar. 18. októbra 1977) hráva hokej od svojich štyroch rokov. Premiéru v A-tíme Slovana si odkrútil v ročníku 1998/1999, o rok neskôr oslavoval svoj prvý seniorský titul. Ďalšie pridal v rokoch 2003, 2007 a 2008. Naposledy si obliekol dres Slovana v ročníku 2010/2011. Počas kariéry hral Lažo aj za Senicu, Trnavu, Regensburg, Žilinu, Kladno, Beroun, Košice, Banskú Bystricu, Malmö a naposledy Skalicu. Kontinentálnu hokejovú ligu si vyskúšal v devätnástich zápasoch v drese Avtomobilistu Jekaterinburg a v roku 2010 bol na testoch v Edmontone Oilers, kde sa v kondičnej pripravenosti zaradil medzi najlepších účastníkov kempu. 

 

Lažo nastúpil na dvanásť zápasov za slovenskú reprezentáciu, na jeho konte je aj šesť gólov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies