Láske nerozkážeš. Poľská krava utiekla za zubrom

NETKY.SK • 25 Január 2018, 17:59 • 2 min
Láske nerozkážeš. Poľská krava utiekla za zubrom

VARŠAVA - Láska je silná čarodejka. Mladej kravičke sa odnechcelo v ohrade hlivieť a vydala sa do sveta. Zahľadela sa do statného zubra a už tri mesiace je súčasťou jeho stáda.

slovakia

left justify in out

Krava žijúca na farme na východe Poľska v lokalite Skupowo utiekla 1. novembra minulého roku z ohrady a už tri mesiace sa potuluje so stádom voľne žijúcich zubrov. Po tom, čo ju svedkovia naposledy videli, ako behá za jedným z zubrov na lúkach v blízkosti Bielovežského pralesa, o tom vo štvrtok informovali poľské médiá.

 

Podľa Rafala Kowalczyka, experta z Poľskej akadémie vied, je táto situácia síce netypická a smiešna, ale zároveň pre kravu aj nebezpečná. Ak by zubor oplodnil kravu, mohla by pri pôrode zomrieť.

Navyše krížence kravy a zubra by mohli negatívne ovplyvniť ďalší vývoj ohrozenej populácie zubra na východe Poľska. Vedci sa preto podľa Kowalczyka pokúsia kravu od stáda oddeliť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies