Lajčák vystúpil v Dubaji na zasadnutí Rady pre globálnu budúcnosť

NETKY.SK • 12 November 2018, 15:18 • 2 min
Lajčák vystúpil v Dubaji na zasadnutí Rady pre globálnu budúcnosť

DUBAJ - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák vystúpil na zasadnutí Rady pre globálnu budúcnosť v Dubaji, okrem iného hovoril o úlohe Európy v súčasnom globalizovanom svete.

slovakia

left justify in out

O tom v pondelok informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Slovenský minister vystúpil ako jeden z hlavných panelistov na otvorení podujatia, ako aj v špeciálnej diskusii o mieste Európy v čoraz viac globalizovanom svete.

 

"Potrebujeme nezávislejšiu a emancipovanejšiu Európu. Dianie vo svete vieme najlepšie ovplyvniť, keď ideme príkladom a keď sa sami správame tak, ako to chceme od ostatných," povedal.

 

Lajčák sa na podujatí Rada pre globálnu budúcnosť, ktorej 10. ročník v Dubaji zorganizovalo Svetové ekonomické fórum, zúčastnil v dňoch 10. - 12. novembra. Pôsobí v nej ako spolupredseda skupiny pre budúcnosť Európy, ktorá má vypracovať odporúčania pre Európsku úniu v jej nasledujúcom volebnom období.

 

Rada pre globálnu budúcnosť okrem európskej skupiny združuje politikov, diplomatov, akademikov, tretí sektor a biznis ešte v ďalších 34 oblastiach, ako sú napríklad kybernetická bezpečnosť, urbanizácia, biodiverzita, energetika alebo mobilita. S asi 700 účastníkmi je označovaná za najväčší brainstorming na svete.

rsc

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies