Lajčák v New Yorku hovoril aj o mierových operáciách OSN

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:34 • 2 min
Lajčák v New Yorku hovoril aj o mierových operáciách OSN

NEW YORK - Počas svojej návštevy New Yorku, kde sa koná 70. Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (OSN), sa minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zúčastnil aj na summite k mierovým operáciám OSN.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor rezortu zahraničia, cieľom summitu, ktorý zorganizoval americký prezident Barack Obama, bolo rozšíriť počet štátov, ktoré prispievajú do mierotvorných operácií OSN vojakmi a policajtmi. Slovensko patrí medzi prispievateľov.

 

Lajčák v New Yorku absolvoval aj niekoľko dvojstanných rokovaní, napríklad s ministrami zahraničných vecí Kene a Angoly. S ministerkou zahraničných vecí a medzinárodného obchodu Kene Aminou Mohamedovou hovoril o tom, že táto africká krajina je prioritou slovenskej rozvojovej pomoci a okrem podporných projektov v ekonomickej oblasti má naďalej záujem čerpať zo slovenských transformačných skúseností, napríklad v oblasti decentralizácie štátnej správy.

 

Šéf diplomacie sa zúčastnil aj na otvorení 70. Valného zhromaždenia OSN. V rozprave vystúpi vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies