Lajčák: Je smutné spájať oslavy vstupu SR do EÚ s podporou Hedvigy Žákovej Malinovej

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 14:19 • 2 min
Lajčák: Je smutné spájať oslavy vstupu SR do EÚ s podporou Hedvigy Žákovej Malinovej

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák považuje za poľutovaniahodné spojenie termínu osláv 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie s prípadom Hedvigy Žákovej Malinovej.

slovakia

left justify in out

Neformálna záujmová organizácia Okrúhly stôl Maďarov na Slovensku (OSMS) organizuje 30. apríla protest na podporu Hedvigy. Tento termín si zvolila z dôvodu konania sa slávnostného galavečera v historickej budove Slovenského národného divadla na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Protest sa začne na Župnom námestí a presunie sa na Hviezdoslavovo námestie, kde jeho účastníci vyslovia svoj nesúhlas s udalosťami okolo tohto prípadu.
     

Podľa Lajčáka mu ako ministrovi zahraničných vecí neprislúcha hodnotiť motívy a zmysluplnosť rozhodnutia zorganizovať takúto demonštráciu, keďže sloboda prejavu a zhromažďovania sú neupierateľným právom všetkých. "Pri jeho aplikovaní by však bolo žiaduce zvážiť aj prostredie a okolnosti. Je absurdné miešať hrušky s jablkami. Je smutné zneužívať oslavy vstupu Slovenska do EÚ na manifestácie, ktoré s danou témou nemajú nič spoločné," reagoval pre TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies