Kweuke dostal za brutálny faul 12-zápasový trest

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 17:59 • 2 min
Kweuke dostal za brutálny faul 12-zápasový trest

PRAHA - Futbalový útočník Sparty Praha Leonard Kweuke dostal 12-zápasový trest po brutálnom faule na Radka Dosoudila v stretnutí Pohára Českej pošty.

slovakia

left justify in out

Kamerunský futbalista obojnohým šľapákom zranil stopéra FK Mladá Boleslav tak, že mu zlomil holennú kosť. K hororovému faulu a nezmyselnému šľapáku došlo v strede ihriska, pričom Dosoudila museli odniesť na nosidlách a momentálne je v nemocnici na Motole. Kweuke sa mu síce prišiel ospravedlniť ešte na ihrisku, ale dostal červenú kartu. Mladá Boleslav potom dokázala vyrovnať na 1:1 a po druhom góle sa tešila aj z postupu.

Dosoudil už podstúpil operáciu a na ihrisku sa pravdepodobne neobjaví do konca kalendárneho roka. "Veľmi ma to mrzí, je mi to skutočne ľúto. Chcel by som sa Radkovi ospravedlniť, rozhodne som mu nechcel ublížiť," cituje portál idnes.cz Kweukeho.

Disciplinárna komisia iba necelých 24 hodín po zákroku oznámila verdikt - najtvrdší v histórii. V prípade, že by Kamerunčan prestúpil, trest bude platiť aj na jeho novom pôsobisku.

Vo finále Pohára Českej pošty sa Mladá Boleslav stretne s FK Jablonec, ktorý v druhom semifinále vyradil Slovan Liberec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies